Zastava Bosne i Hercegovine

Nazad na rubriku Republički geodetski zavod i svojinski odnosiOPIS

Ovaj obrazac je propisan PRAVILNIKOM O NAČINU PRISTUPA, DISTRIBUCIJE, IZDAVANJA, KORIŠĆENJA, SKLADIŠTENJA I ZAŠTITE PODATAKA GEODETSKO-KATASTARSKOG INFORMACIONOG SISTEMA ("Sl. glasnik RS", br. 76/2018), koji je stupio na snagu 20. oktobra 2018. godine. Unutrašnje jedinice Republičkog geodetskog zavoda (dalje: Zavod), radi zaštite od gubitka podataka, moraju da izrađuju rezervne kopije podataka dnevno, nedeljno, mesečno i godišnje u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti. Dnevne, nedeljne i mesečne rezervne kopije odlažu se i čuvaju na odgovarajućim medijima, na dva fizički odvojena bezbedna mesta u unutrašnjoj jedinici Zavoda u kojoj se podaci vode. Godišnje rezervne kopije izrađuju se u dva primerka od kojih se prva kopija odlaže i čuva u unutrašnjoj jedinici Zavoda u kojoj se podaci vode, a druga kopija se, najkasnije do 15. marta tekuće godine, dostavlja Odeljenju arhiva, na trajno čuvanje. Rezervne kopije su zaštićene radi onemogućavanja bilo kakve modifikacije. O izradi rezervnih kopija podataka vodi se dnevnik na Obrascu 3 - Dnevnik izrade rezervnih kopija podataka.

PRISTUP
Klikom na gornji link otvarate obrazac u PDF formatu, odnosno odgovarajuću veb stranicu.

KAKO POPUNITI OBRAZAC?
Kako bi ste pregledali ili popunili obrazac potrebno je da na Vašem računaru imate instaliran program koji podržava PDF format. Jedan od najpopularnijih je Adobe Reader, koji besplatno možete preuzeti ovde.

KAKO SAČUVATI OBRAZAC?
Ukoliko želite da sačuvate nepopunjen obrazac na Vašem računaru, potrebno je da imate instaliran program koji podržava PDF format.
Ako želite da sačuvate popunjen obrazac, pre nego što ga otvorite i popunite potrebno je da na Vašem računaru imate instaliran program PDF-XChange, koji besplatno možete preuzeti... ovde.

PREDLOZI I SUGESTIJE:
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili predloge vezano za obrasce ili imate sugestije koje biste dodatne obrasce želeli da vidite na našem veb sajtu, pišete nam na adresu redakcija@paragraf.rs

Nazad na rubriku Republički geodetski zavod i svojinski odnosi