Zastava Bosne i Hercegovine

Nazad na rubriku Odbrana, bezbednost i unutrašnji posloviOPIS

Ovaj obrazac je propisan UREDBOM O IZNOSU I NAČINU ISPLATE NAKNADA ZA VRŠENJE VOJNE OBAVEZE ("Sl. glasnik RS", br. 104/2018 ), koja je stupila na snagu 5. januara 2019. godine.

Shodno članu 9. navedene uredbe, lice u rezervnom sastavu koje je u radnom odnosu, dužno je da pri dolasku na službu u rezervnom sastavu, odnosno obuku, nadležnoj komandi, jedinici i ustanovi dostavi potvrdu o visini prosečne mesečne neto i bruto zarade i doprinosa na teret poslodavca u prethodnih 12 meseci pre pozivanja, odnosno za vreme koje je u radnom odnosu pre pozivanja, ako je to vreme kraće od 12 meseci. Potvrdu izdaje poslodavac na obrascu PZLRS.

PRISTUP
Klikom na gornji link otvarate obrazac u PDF formatu, odnosno odgovarajuću veb stranicu.

KAKO POPUNITI OBRAZAC?
Kako bi ste pregledali ili popunili obrazac potrebno je da na Vašem računaru imate instaliran program koji podržava PDF format. Jedan od najpopularnijih je Adobe Reader, koji besplatno možete preuzeti ovde.

KAKO SAČUVATI OBRAZAC?
Ukoliko želite da sačuvate nepopunjen obrazac na Vašem računaru, potrebno je da imate instaliran program koji podržava PDF format.
Ako želite da sačuvate popunjen obrazac, pre nego što ga otvorite i popunite potrebno je da na Vašem računaru imate instaliran program PDF-XChange, koji besplatno možete preuzeti... ovde.

PREDLOZI I SUGESTIJE:
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili predloge vezano za obrasce ili imate sugestije koje biste dodatne obrasce želeli da vidite na našem veb sajtu, pišete nam na adresu redakcija@paragraf.rs

Nazad na rubriku Odbrana, bezbednost i unutrašnji poslovi