Zastava Bosne i Hercegovine

Nazad na rubriku Odbrana, bezbednost i unutrašnji posloviOPIS

Ovaj obrazac je propisan UREDBOM O IZNOSU I NAČINU ISPLATE NAKNADA ZA VRŠENJE VOJNE OBAVEZE ("Sl. glasnik RS", br. 104/2018 ), koja je stupila na snagu 5. januara 2019. godine.

Shodno članu 10. navedene uredbe, vreme koje je lice u rezervnom sastavu provelo u vršenju službe u rezervnom sastavu, odnosno obuke utvrđuje se na osnovu službene evidencije komande, jedinice i ustanove u kojoj je vršilo tu službu, odnosno obuku. Po završetku službe u rezervnom sastavu, odnosno obuke, komanda, jedinica i ustanova izdaje potvrdu o vremenu provedenom u vršenju te službe, odnosno obuke. Potvrda se izdaje na obrascu PLRS.

PRISTUP
Klikom na gornji link otvarate obrazac u PDF formatu, odnosno odgovarajuću veb stranicu.

KAKO POPUNITI OBRAZAC?
Kako bi ste pregledali ili popunili obrazac potrebno je da na Vašem računaru imate instaliran program koji podržava PDF format. Jedan od najpopularnijih je Adobe Reader, koji besplatno možete preuzeti ovde.

KAKO SAČUVATI OBRAZAC?
Ukoliko želite da sačuvate nepopunjen obrazac na Vašem računaru, potrebno je da imate instaliran program koji podržava PDF format.
Ako želite da sačuvate popunjen obrazac, pre nego što ga otvorite i popunite potrebno je da na Vašem računaru imate instaliran program PDF-XChange, koji besplatno možete preuzeti... ovde.

PREDLOZI I SUGESTIJE:
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili predloge vezano za obrasce ili imate sugestije koje biste dodatne obrasce želeli da vidite na našem veb sajtu, pišete nam na adresu redakcija@paragraf.rs

Nazad na rubriku Odbrana, bezbednost i unutrašnji poslovi