Zastava Bosne i Hercegovine

Priručnik za primenu u praksi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NARUČITE PRIRUČNIK PO CENI OD

1.500 dinara

Pomoć pri naručivanju: 063/379-736
Email Print

Priručnik za primenu u praksi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

  • Saobraćajni prekršaji i kazne za pravna lica, odgovorna lica u pravnom licu, preduzetnike i fizička lica - TABELARNI PRIKAZ
  • Aktuelna sudska praksa
  • Primeri sporazuma o priznanju prekršaja

Opšte informacije:


Izdavač: PARAGRAF LEX d.o.o.
Povez: meki
Format: A4
Broj strana: 148

Cena: 1.500 dinara
(PDV uračunat u cenu)


Autori:


  • dr Mirjana Šušnjara
  • Ivana Šušnjara

Priručnikom za primenu u praksi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima sistematizovani su svi saobraćajni prekršaji propisani Zakonom kroz tabelarni prikaz koji omogućava brzo snalaženje i razumevanje. Tabelama se sistematizuju vrste prekršaja, subjekti odgovornosti za te prekršaje i propisane kazne (novčana, zatvorska kazna, kazneni poeni i zaštitna meru zabrane upravljanja motornim vozilom). Tabelarni prikaz sadrži opis svakog prekršaja sa propisanom kaznom koju sud može izreći u postupku.

Na početku ovog pregleda saobraćajnih prekršaja, u delu Prekršajne kaznene odredbe (čl. 326. do 338a) najpre su prikazane sve prekršajne kaznene odredbe iz ZOBS, zatim odredbe koje se odnose na kažnjavanje svih subjekata odgovornosti detaljnije razrađene u nastavku pregleda kroz tabele, kako bi se tabelarnim prikazom olakšalo snalaženje u primeni ZOBS.

Prikazanim tabelama se klasifikuju saobraćajni prekršaji u skladu sa odredbama ZOBS, od odgovornosti pravnih lica (vlasnika vozila) do odgovornosti fizičkih lica koja je najbrojnija u praksi. Fzička lica (građani-vozači) mogu odgovarati samostalno, mogu odgovarati u ime pravnog lica kao odgovorno lice i kao odgovorno lice u ime državnog organa ili organa lokalne samouprave.

Nakon tabelarnog prikaza, nalazi se aktuelna sudska praksa i primeri presuda na osnovu sporazuma o priznanju prekršaja.Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 063/379-736
- Za informacije o izdanjima, pozovite na 063/379-675


OBAVEŠTENJE: Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača.