Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKLJUČENA DRUGA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2018. GODINI: Usvojeni predlozi zakona o građevinskim proizvodima, o planiranju i izgradnji, o ozakonjenju objekata i zakona u vezi transporta


U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika, Predlog zakona o građevinskim proizvodima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi.

U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

U Danu za glasanje Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Rezultati glasanja:

1. Predlog zakona o građevinskim proizvodima, u celini

2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, u celini

3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, u celini

4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, u celini

5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe, u celini

6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, u celini

7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, u celini

8. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, u celini

9. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi, u celini

10. Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata

11. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije (SNS)

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 26.10.2018.
Naslov: Redakcija