Zastava Bosne i Hercegovine

Video savetovanja / Sporna pitanja iz oblasti PDV i nedoumice u vezi sa popunjavanjem i podnošenjem obrasca POPDV

Sporna pitanja iz oblasti PDV i nedoumice u vezi sa popunjavanjem i podnošenjem obrasca POPDV

13. decembar 2018.


Kompanija Paragraf proširuje i nadograđuje svoje edukativne usluge uvođenjem online pristupa stručnim savetovanjima koje je održala u prethodnom periodu. Na osnovu efektivnog praćenja promena i novina u privredi i u javnom sektoru, kompanija Paragraf nastoji da kroz organizaciju edukativnih seminara/savetovanja, svim učesnicima obezbedi instruktivne smernice koje olakšavaju poslovanje, i na taj način neposredno utiče na stvaranje društveno-odgovornog sistema.Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili obavešteni o novim videima koje objavimo:


Kompanija Paragraf organizovala je jednodnevno savetovanje na temu "Sporna pitanja iz oblasti PDV i nedoumice u vezi sa popunjavanjem i podnošenjem obrasca POPDV". Savetovanje je održano 10. oktobra 2018. godine u Sava Centru u Beogradu.

Predavači na savetovanju bili su Olica Pješčić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", Aleksandar Milanović, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor" i Jasmina Vratonjić, glavni i odgovorni urednik izdanja "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru".

Teme kojima je posvećena pažnja na savetovanju bile su:

  • Iskazivanje podataka u Obrascu POPDV
  • najčešća pitanja iz prakse
  • Poreska oslobođenja kod PDV
  • česta i sporna pitanja
  • Specifičnosti u poslovanju budžetskih korisnika
  • Odgovori na pitanja (evidentiranje i brisanje iz evidencije obveznika PDV, primljeni i dati avansi, evidencija donacija)

Ovo stručno savetovanje se odnosi na propise koji su važili na dan njegovog objavljivanja. Svi izneti stavovi su stručni stavovi, odnosno shvatanja predavača i tako ih treba prihvatiti. S obzirom na prirodu prava, ovo savetovanje sadrži eventualne preporuke a nikako instrukcije kako se mora postupati.