Zastava Bosne i Hercegovine

NOVINE U SPROVOĐENJU POSTUPKA AKTIVNOG OPLEMENJIVANJA U SKLADU SA NOVIM CARINSKIM ZAKONOM I PODZAKONSKIM PROPISIMA: Paragraf organizuje jednodnevnu radionicu u Beogradu - 16. septembra 2019. godine


Kompanija Paragraf organizuje jednodnevnu radionicu na temu novina u sprovođenju postupka aktivnog oplemenjivanja u skladu sa novim Carinskim zakonom ("Sl. glasnik RS", br. 95/2018) i podzakonskim propisima.

Radionica je namenjena privrednim subjektima koji se bave spoljnotrgovinskim poslovanjem kao i privrednim društvima koja pružaju usluge špedicije i transporta.

Učesnici će se upoznati sa novinama u sprovođenju postupka aktivnog oplemenjivanja u skladu sa novim Carinskim zakonom, novom Uredbom o carinskim postupcima i carinskim formalnostima ("Sl. glasnik RS", br. 39/2019), Pravilnikom o obliku, sadržini, načinu podnošenja i popunjavanja deklaracija i drugih obrazaca u carinskom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 42/2019, 51/2019 i 58/2019) i drugim podzakonskim propisima.

Novi Carinski zakon i podzakonski propisi su počeli da se primenjuju od 17. juna 2019. godine.

Radionica će biti održana u Beogradu 16. septembra 2019. godine u Hotelu Prag.

Od tema izdvajamo:

  • Podnošenje zahteva i izdavanje odobrenja
  • Provera ekonomskih uslova
  • Upotreba ekvivalentne robe
  • Utvrđivanje normativa proizvodnje dobijenih proizvoda
  • Stavljanje robe u postupak aktivnog oplemenjivanja
  • Načini za okončanje postupka aktivnog oplemenjivanja
  • Obračun iznosa uvoznih dažbina

Predavač je Dragan Simić odgovorni urednik stručnog časopisa "Specijalis za carine".

Detaljne informacije o radionici (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici "Novine u sprovođenju postupka aktivnog oplemenjivanja u skladu sa novim Carinskim zakonom i podzakonskim propisima".

Izvor: Redakcija, 13.08.2019.