Zastava Bosne i Hercegovine

Video savetovanja / Primena novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju od 1. jula 2016. godine

Primena novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju od 1. jula 2016. godine

14. jun 2016.


Kompanija Paragraf proširuje i nadograđuje svoje edukativne usluge uvođenjem online pristupa stručnim savetovanjima koje je održala u prethodnom periodu. Na osnovu efektivnog praćenja promena i novina u privredi i u javnom sektoru, kompanija Paragraf nastoji da kroz organizaciju edukativnih seminara/savetovanja, svim učesnicima obezbedi instruktivne smernice koje olakšavaju poslovanje, i na taj način neposredno utiče na stvaranje društveno-odgovornog sistema.Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili obavešteni o novim videima koje objavimo:


Kompanija Paragraf organizovala je i održala jednodnevno stručno savetovanje na temu "Primena novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju od 1. jula 2016. godine". Savetovanje je održano u Beogradu, u Centru Sava, 9. juna 2016. godine.

Predavači na savetovanju bili su Prof. dr Nebojša Šarkić - redovni profesor Pravnog fakulteta Union, Mladen Nikolić - sudija Privrednog apelacionog suda, Zoran Rogić - sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu, Mirjana Dimitrijević - javni izvršitelj.

Teme kojima je posvećena pažnja bile su:

  • Prikaz novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju kroz načela izvršnog postupka
  • Ukidanje prvostepenog rešenja posle stupanja na snagu Zakona - primena člana 546; Rok za izjašnjenja izvršnih poverioca - primena člana 547. Zakona; Predlog za izvršenje; Rešenje o izvršenju; Sredstva i predmet izvršenja
  • Pravni lekovi; Izvršenje na nepokretnostima; Izvršenje na pokretnim stvarima
  • Položaj, organizacija i nadležnosti javnih izvršitelja
  • Odgovori na pitanja

Ovde možete pogledati prezentacije:

Ovo stručno savetovanje se odnosi na propise koji su važili na dan njegovog objavljivanja. Svi izneti stavovi su stručni stavovi, odnosno shvatanja predavača i tako ih treba prihvatiti. S obzirom na prirodu prava, ovo savetovanje sadrži eventualne preporuke a nikako instrukcije kako se mora postupati.

 

Pogledajte Komplet ZIO