Zastava Bosne i Hercegovine

Video savetovanja / Planiranje javnih nabavki za 2017. godinu

Planiranje javnih nabavki za 2017. godinu

26. decembar 2016.


Kompanija Paragraf proširuje i nadograđuje svoje edukativne usluge uvođenjem online pristupa stručnim savetovanjima koje je održala u prethodnom periodu. Na osnovu efektivnog praćenja promena i novina u privredi i u javnom sektoru, kompanija Paragraf nastoji da kroz organizaciju edukativnih seminara/savetovanja, svim učesnicima obezbedi instruktivne smernice koje olakšavaju poslovanje, i na taj način neposredno utiče na stvaranje društveno-odgovornog sistema.Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili obavešteni o novim videima koje objavimo:


Kompanija Paragraf organizovala je i održala jednodnevno stručno savetovanje na temu "Planiranje javnih nabavki za 2017. godinu".

Savetovanje je održano u Beogradu, u Centru Sava, 23. decembra 2016. godine.

Predavači na savetovanju bili su Svetlana Ražić, rukovodilac grupe za praćenje, nadzor i kontrolu postupaka javnih nabavki u Upravi za javne nabavke, Jasmina Vratonjić i Dragana Đinđić, odgovorni urednici za budžetski sistem i budžetsko računovodstvo u redakciji stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru.

Teme kojima je posvećena pažnja na savetovanju bile su:

  • Povezanost finansijskog plana i plana (javnih) nabavki
  • Planiranje javnih nabavki (podaci koji su obavezni, forma, izrada, usvajanje i objavljivanje plana; izmene plana nabavki)
  • Planiranje nabavki na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje
  • Specifičnosti planiranja pojedinih vrsta postupaka i najčešće nedoumice u praksi (okvirni sporazumi, centralizovane nabavke, višegodišnji ugovori, istovrsnost predmeta i oblikovanje nabavki)
  • Korišćenje aplikativnog softvera i objavljivanje plana na Portalu javnih nabavki
  • Odgovori na pitanja

Ovo stručno savetovanje se odnosi na propise koji su važili na dan njegovog objavljivanja. Svi izneti stavovi su stručni stavovi, odnosno shvatanja predavača i tako ih treba prihvatiti. S obzirom na prirodu prava, ovo savetovanje sadrži eventualne preporuke a nikako instrukcije kako se mora postupati.