Zastava Bosne i Hercegovine

Video savetovanja / Krivičnopravno savetovanje sa posebnim osvrtom na Zakonik o krivičnom postupku

Krivičnopravno savetovanje sa posebnim osvrtom na Zakonik o krivičnom postupku

02. mart 2017.


Kompanija Paragraf proširuje i nadograđuje svoje edukativne usluge uvođenjem online pristupa stručnim savetovanjima koje je održala u prethodnom periodu. Na osnovu efektivnog praćenja promena i novina u privredi i u javnom sektoru, kompanija Paragraf nastoji da kroz organizaciju edukativnih seminara/savetovanja, svim učesnicima obezbedi instruktivne smernice koje olakšavaju poslovanje, i na taj način neposredno utiče na stvaranje društveno-odgovornog sistema.Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili obavešteni o novim videima koje objavimo:


Kompanija Paragraf organizovala je jednodnevno savetovanje na temu "Novodoneti propisi u oblasti krivičnog zakonodavstva sa posebnim osvrtom na probleme u primeni Zakonika o krivičnom postupku".

Savetovanje je održano 24. februara 2017. godine u Sava Centru u Beogradu.

Predavači na savetovanju bili su prof. dr Slađana Jovanović, redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union; Saša Ivanić, zamenik tužioca u Tužilaštvu za organizovani kriminal i dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Teme kojima je posvećena pažnja na savetovanju bile su:

  • Novodoneti propisi u oblasti krivičnog zakonodavstva
  • Primena Zakonika o krivičnom postupku i problemi u praksi - iz ugla tužilaštva
  • Primena Zakonika o krivičnom postupku i problemi u praksi - iz ugla advokature
  • Primena Zakonika o krivičnom postupku i problemi u praksi - iz ugla sudstva u Beogradu
  • Odgovori na pitanja

Ovo stručno savetovanje se odnosi na propise koji su važili na dan njegovog objavljivanja. Svi izneti stavovi su stručni stavovi, odnosno shvatanja predavača i tako ih treba prihvatiti. S obzirom na prirodu prava, ovo savetovanje sadrži eventualne preporuke a nikako instrukcije kako se mora postupati.