Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 11. maja 2017. godine Treća sednica Prvog redovnog zasedanja - Razmatranje predloga zakona


 Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Treću sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine za četvrtak, 11. maj 2017. godine, sa početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu sednice biće:

  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović,
  • Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Prvi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj,
  • Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora "Unapređenje objekata pravosudnih organa B" između Republike Srbije i Evropske investicione banke, koje je podnela Vlada Srbije.

Narodna skupština razmatraće:

  • Predlog odluke o prestanku funkcije člana Visokog saveta sudstva iz reda profesora pravnog fakulteta,
  • Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Privrednog apelacionog suda,
  • Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Nišu,
  • Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na dnevnom redu biće:

  • Predlog kandidata za člana Visokog saveta sudstva, koji su podneli dekani pravnih fakulteta u Republici Srbiji, na zajedničkoj sednici,
  • Predlog odluke o izboru predsednika sudova i
  • Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Za dnevni red sednice predložena je i lista kandidata za izbor tužioca za ratne zločine, koju je podnela Vlada, kao i liste kandidata za izbor javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu i Požarevcu, koje je podnela Vlada.

Na dnevnom redu biće Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, Predlog odluke o izboru javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pirotu, koje je podnela Vlada, kao i liste kandidata za izbor javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, Mladenovcu i Vrbasu, Staroj Pazovi, Velikoj Plani, Prijepolju, Novom Pazaru, potom predlozi odluka o izboru javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, Vranju, Aleksincu, Petrovcu na Mlavi, Despotovcu, Šapcu, Pirotu, Negotinu, Kuršumliji, Rumi, Somboru, Brusu, Boru, Prokuplju, Loznici, Pančevu, Valjevu i Mionici, koje je podnela vlada, i Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca.

Na dnevnom redu biće i Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 82. stav 1. tačka 2) Zakona o državnom premeru i katastru, koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska radikalna stranka.

Sednica će se održati u velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 05.05.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija