Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRTI ZAKONA O NACIONALNOJ AKADEMIJI ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE U JAVNOJ UPRAVI, O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I ZAKONA O ZAPOSLENIMA U AUTONOMNIM POKRAJINAMA I JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE: Raspored okruglih stolova o nacrtima zakona


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je 24. aprila 2017. godine javnu raspravu o Nacrtu zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi.

Javnom raspravom obuhvaćeni su i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

U okviru javne rasprave, održaće se četiri okrugla stola i to:

- 8. maja 2017. godine u Nišu, Hotel Tami Residence, sala Constantinus Palace, Durmitorska (prilaz broj 1), sa početkom u 11 časova;

- 10. maja 2017. godine u Novom Sadu, Master centar, Hajduk Veljkova 11, sa početkom u 11 časova;

- 11. maja 2017. godine u Beogradu, Klub narodnih poslanika, Tolstojeva 2, sa početkom u 10 časova.

- 12. maja 2017. godine u Beogradu, Klub narodnih poslanika, Tolstojeva 2, sa početkom u 10 časova i ovim okruglim stolom se završava javna rasprava.

Okrugle stolove organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije u Beogradu i Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu.

Navedeni zakoni su proizvod višemesečnog rada i u njihovoj pripremi neposredno ili kroz konsultativni proces učestvovali su svi relevantni organi državne uprave. Radi pronalaženja i predlaganja najadekvatnijih rešenja uzete su u obzir sve do sada urađene analize i studije o potrebama i predlozima za unapređenje stanja u oblasti stručnog usavršavanja u javnoj upravi u Republici Srbiji.

Izvor: Vebsajt Vlade, 07.05.2017.
Naslov: Redakcija