Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG BUDŽETA GRADA BEOGRADA ZA NAREDNU GODINU


Pravna baza Paragraf Lex

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević očekuje da će se Predlog gradskog budžeta za narednu godinu pred odbornicima naći do 20. decembra.

"Svakodnevno radimo na budžetu za narednu godinu, ali čekamo i smernice koje će nam dati Ministarstvo finansija. U naredne tri sedmice imaćemo presek stanja i, u tom slučaju, očekujem sednicu do 20. decembra" - rekao je Nikodijević.

Na sednici zakazanoj za 28. novembar Skupština grada Beograda razmatraće, između ostalog, predloge o određivanju zona na teritoriji grada i o visini stope poreza na imovinu. Nikodijević je objasnio da se Predlog odluke o određivanju zona odnosi se na zakup gradskog građevinskog zemljišta, a promene se odnose na uvođenje novih kategorija u trećoj zoni, odnosno ulazima u Beograd iz više pravca.

"Poboljšava se putna infrastruktura, rade novi ulazi u grad i u tim zonama definišu specifični uslovi samo na delovima uključenja u grad. Kad uradite obilaznicu kod Bubanj potoka i sutra kad završite obilaznicu oko Orlovače i napravite savremene saobraćajnice, tada će zemljište u tim zonama imati mnogo veću vrednost, pa uvodimo neke ekonomske kategorije za te delove" - rekao je Nikodijević.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Predlog odluke o visini stope poreza na imovinu, i to je odluka koja ograničava da taj porez 2015. ne može "enormno" da poskupi u odnosu na ovu godinu, kaže Nikodijević, naglašavajući da se zone ne menjaju, već se samo cena ograničava.

Izvor: Vebsajt grada Beograda, 27.11.2014.