Zastava Bosne i Hercegovine

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Obaveštenje za odgovorne subjekte iz Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije od 2013. do 2018. godine - Rok za izradu lokalnih i pokrajinskih antikorupcijskih planova i osnivanje tela za njihovo praćenje pomeren na drugi kvartal 2017. godine


U septembru 2015. godine otpočeo je proces revizije Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije od 2013. do 2018. godine u kojem Agencija za borbu protiv korupcije učestvuje na poziv Ministarstva pravde.

Revizija je predviđena kao jedna od obaveza u samom Akcionom planu i vrši se na osnovu ocene ispunjenosti Strategije iz dosadašnjih izveštaja Agencije, uočenih teškoća u primeni i nadzoru nad primenom ove strategije, kao i u skladu s istim ili suštinski sličnim obavezama iz Nacrta akcionog plana za Poglavlje 23.

Imajući u vidu navedeno, Agencija za borbu protiv korupcije je zastala sa aktivnostima na izradi modela lokalnih i pokrajinskih antikorupcijskih planova, uzimajući u obzir okolnost da će rok za njihovu izradu, u skladu sa Akcionim planom za Poglavlje 23, biti pomeren na četvrti kvartal 2016. godine. Istovremeno će rok za jedinice lokalne samouprave i teritorijalne autonomije, da usvoje svoje planove i osnuju tela za njihovo praćenje, biti pomeren na drugi kvartal 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Agencija za borbu protiv korupcije, 23.10.2015.
Naslov: Redakcija