Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI ZAKON O VOJNIM MEMORIJALIMA: Zakonom će biti uređeno pitanje postavljanja obeležja


Zakon o vojnim memorijalima je završen, završena je javna rasprava i pitanje je vremena i Narodne skupštine Republike Srbije kada može da prihvati zakon, izjavio je Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nakon potpisivanja sporazuma o obnovi Spomenika zahvalnosti Francuskoj, on je rekao da su u Zakonu o vojnim memorijalima sve novine jer nikada do sada nije bilo takvog zakonskog rešenja.

- Konačno smo uredili na koji način će moći da se obeležavaju događaji iz naše prošlosti, ali ne samo na koji način već i koje su to vrednosti koje Srbija hoće da obeležava - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, do sada je suštinski svaka lokalna samouprava mogla da postavi šta hoće i gde hoće, bez obzira šta predstavlja obeležje ili vrednost do koje se neko obeležje podiglo.

- Srbija kao zemlja koja ima dugu istoriju i tradiciju oslobodilačkih ratova ima i pravo da kaže koje su to vrednosti koje zastupa, čuva i koje hoće da ostavi kao putokaz budućim generacijama - rekao je ministar.

Izvor: Vebsajt Blic, 25.04.2017.
Naslov: Redakcija