Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Izmenjena Odluka o komunalnom redu, doneta Odluka o raspisivanju konkursa za direktore JP i usvojeni planovi regulacije


Gradska skupština Beograda usvojila je odluku o izmeni i dopuni Odluke o komunalnom redu koja se odnosi na izmene kazni za pisanje grafita.

Do sada je kazna za pisanje grafita bila 5.000 dinara, i plaćale su je skupštine stanara koje nisu imale nikakve veze sa pisanjem grafita. Sada su kazne povećane na raspon od 5.000 do 20.000 dinara, a pored toga predviđena je i kazna rada u javnom interesu u trajanju od 40 do 160 sati, u okviru koje će prekršioci brisati grafite koje su pisali.

Gradski menadžer najavio je da će fasade biti premazivane antigrafit bojom koja omogućava lako brisanje grafita bez oštećenja fasada. Takođe, biće sprovedena edukacija mladih, određena posebna mesta gde će moći da se pišu grafiti, a za određene fasade, u dogovoru sa Arhitektonskim fakultetom, biće dozvoljeno iscrtavanje murala.

Doneta je i odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd. Na ovaj način na period od četiri godine biće izabrani direktori "Infostana", "Gradskog stambenog", "Beogradske tvrđave" i "Hipodroma Beograd". Oglas o javnom konkursu objaviće se u "Službenom glasniku Republike Srbije", najmanje u jednim dnevnim novinama i na internet-stranici Gradske uprave Beograda.

Skupština Beograda usvojila je i Plan generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu (prva faza, prva etapa). Takođe, donet je i Plan detaljne regulacije za područje između šest ulica u Železniku na Čukarici, kao i odluke o izradi još tri plana detaljne regulacije za delove opština Zemun, Novi Beograd i Vračar.

Izvor: Vebsajt grada Beograda, 25.02.2015.