Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 24.9.2014. GODINE


Pokrajinska vlada je na sednici, kojoj je predsedavao dr Bojan Pajtić, usmerila je 2,8 miliona dinara Osnovnoj školi "Filip Višnjić" u Moroviću u opštini Šid, za troškove ugradnje centralnog grejanja izdvojenog odeljenja u objektu ove škole u Jameni. Takođe, za finansiranje dela troškova radova na sanaciji centralnog grejanja u Osnovnoj školi "Nikola Đurković" u Feketiću, Pokrajinska vlada je obezbedila 2,9 miliona dinara.

Na zahtev Gerontološkog centra iz Kikinde, članovi Porajinske vlade doneli su rešenje da se za finansiranje troškova povodom unapređivanja radno-terapeutskih aktivnosti, ovoj ustanovi usmeri 300.000 dinara.

Pokrajinska vlada imenovala je na sednici predsednika i članove Odbora za dodelu autentičnog pokrajinskog priznanja u oblasti obrazovanja "Dr Đorđe Natošević". Odbor se bira iz reda istaknutih naučnih, presvetnih i drugih javnih radnika. Svake školske godine može da se dodeli najviše pet priznanja, namenjenih najuspešnijim kolektivima ili pojedincima u oblasti vaspitnoobrazovnog rada. Priznanje se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade. 

Izvor: