Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE AP VOJVODINE ODRŽANE 16.4.2014. GODINE


Na sednici Vlade Vojvodine, kojoj je predsedavao predsednik dr Bojan Pajtić, prihvaćena je informacija o sednici Skupštine akcionara Dnevnik Holdinga a.d. za novinsko - izdavačku delatnost, Novi Sad - u restrukturiranju, održanoj 9. aprila 2014. godine.

Na sednici Skupštine akcionara Dnevnik Holdinga a.d. nisu prihvaćeni zaključci Vlade Vojvodine od 5. marta 2014. Tim povodom, Vlada Vojvodine usvojila je zaključke, gde zahteva od Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva privrede i Agencije za privatizaciju, da se po hitnom postupku zahteva poništenje odluka koje su donete na sednici Skupštine akcionara Dnevnik Holdinga održanoj 9. aprila 2014. godine, jer su suprotne Zakonu o privrednim društvima i Statutu Dnevnik Holdinga. U suprotnom, akcionar AP Vojvodina, podneće tužbu za pobijanje donete odluke o izboru članova Nadzornog odbora Društva i zahtev za određivanje privremene mere zabrane izvršenja, kao i zabeležbe spora u Agenciji za privredne registre, s obzirom da je rok za pobijanje donete odluke 30 dana od dana saznanja za odluku Skupštine akcionara. Vlada AP Vojvodine, u ime akcionara AP Vojvodine, podneće tužbu za pobijanje donete odluke, zahtev za određivanje privremene mere zabrane izvršenja i zabeležbu spora u Agenciji za privredne registre, u cilju zaštite imovinskih prava akcionara AP Vojvodine.

Članovi Vlade Vojvodine prihvatili su i informaciju o pravu nesaglasnog akcionara - Autonomne Pokrajine Vojvodine, na otkup akcija. Kako je zaključeno, Vlada AP Vojvodine, u ime akcionara Autonomne Pokrajine Vojvodine, zahteva od Dnevnik Holdinga da otkupi akcije koje se vode u Centralnom registru na ime akcionara Autonomne Pokrajine Vojvodine i izvrši isplatu ovih akcija po najvišoj vrednosti, utvrđenoj između knjigovodstvene, tržišne i procenjene vrednosti akcija, shodno zakonu. Takođe, Vlada AP Vojvodine zahteva da se razreši punomoćnik akcionara Republike Srbije, zbog nesavesnog i nezakonitog postupanja i zbog toga što deset meseci onemogućava usvajanje Programa restrukturiranja Dnevnik Holdinga, koji je verifikovala Agencija za privatizaciju, a Vlada AP Vojvodine obezbedila finansijska sredstva u budžetu AP Vojvodine za 2014. godinu. U slučaju da ne dođe do otkupa i isplate akcija u zakonskom roku, u ime akcionara AP Vojvodine, biće podneta tužba za ostvarivanje prava nesaglasnog akcionara na otkup akcija.

Vlada Vojvodine donela je rešenje o utvrđivanju godišnjeg programa korišćenja srestava iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine za 2014. godinu. Ovim programom utvrđena su sredstva u visini od 199 miliona dinara, od čega je najveći deo, blizu 160 miliona dinara, namenjen pošumljavanju. Putem konkursa sredstva će biti dodeljena za pošumljavanje na zemljištu u državoj svojini, ali i podizanju novih šuma na zemljištu u svojini fizičkih lica i na zemljištu u svojini pravnih lica, kao i za mere nege, te sanaciju eventualnih šteta nastalih usled sušenja šuma, te izradu plana razvoja u ovom sektoru.

Na sednici je usvojena i informacija o realizaciji programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu, unapređenje i održivo korišćenje ribljeg fonda za 2013. godinu. Sredstva koja su predviđena za unapređivanje ovog fonda u 2014. godini ostala su u okviru prethodne godine, a reč je o iznosu od 20 miliona dinara.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 16.4.2014.