Zastava Bosne i Hercegovine

USVOJENE IZMENE ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: ODLAGANJE UVOđENJA ELEKTRONSKIH ZDRAVSTVENIH KNJIżICA DO 31. DECEMBRA 2016. GODINE


Poslanici Skupštine Srbije usvojili su i izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju čime je završena sednica koja je počela 4. septembra.

Izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju predviđaju odlaganje uvođenja elektronskih zdravstvenih knjižica do 31.decembra 2016.godine i to je bila jedina izmena Zakona.

Poslanici su prethodnoglasali o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, o setu zakona iz oblasti državne uprave među kojima su izmene i dopune zakona o državnim službenicima, o platama državnih službenika i nameštenika, o platama u državnim organima i javnim službama, kao i o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi.

Izmene i dopune zakona o visokom obrazovanju doprineće transparentnom radu visokoškolskih institucija, uspostavljanju registra doktorskih disertacija i lakšem priznavanju stranih visokoškolskih diploma.

Izmene četiri zakona iz oblasti državne uprave predstavljaju početak ozbiljnih reformi koje će omogućiti profesionalizaciju i depolitizaciju u državnoj službi.

Izvor: Tanjug, 10.9.2014.