Zastava Bosne i Hercegovine

IZMEŠTANJE IZ PALATE PRAVDE: SUDOVI I TUžILAšTVA, KOJI SU ISELJENI IZ PALATE PRAVDE U SAVSKOJ ULICI, POčELI SA RADOM 5. SEPTEMBRA 2016. GODINE NA NOVIM ADRESAMA


Sudovi i tužilaštva, koji su iseljeni iz beogradske Palate pravde, počeli su sa redovnim radom na novim adresama u ponedeljak, 5. septembra 2016. godine.

Viši sud i Više javno tužilaštvo u Beogradu, Drugi osnovni sud i parnično i krivično odleljenje, Drugo osnovno javno tužilaštvo, i Apelaciono javno tužilaštvo, preseljeni su u objekte u Katanićevoj 15.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo sada je u nekadašnjoj zgradi SIV-dva, u Bulevaru Zorana Ðinđića 104, a krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo u Bulevaru Mihajla Pupina 16.

Sve pravosudne institucije koje su na svojim privremenim adresama, vratiće se u Palatu pravde za 2 godine. Do tada bi trebalo da budu okončani svi radovi i zgrada potpuno spremna za korišćenje.

Ministarka pravde, Nela Kuburović, kaže da sudije i tužioci i sada imaju adekvatne prostore, a da će im renoviranje Palate pravde konačno omogućiti sve uslove.

Izvor: Vebsajt N1, Nikola Radišić, 04.09.2016.
Naslov: Redakcija