Zastava Bosne i Hercegovine

NACRTI PRAVILNIKA O KAPITALU I O ADEKVATNOSTI KAPITALA BROKERSKO-DILERSKOG DRUŠTVA: ROK ZA KOMENTARE, PREDLOGE I SUGESTIJE DO 21. OKTOBRA 2016. GODINE


Komisija za hartije od vrednosti je utvrdila tekst Nacrta pravilnika o adekvatnosti kapitala brokersko-dilerskog društva i tekst Nacrta pravilnika o kapitalu brokersko-dilerskog društva.

Pravilnik o kapitalu brokersko-dilerskog društva

Ovaj Pravilnik regulisaće obeležja kategorija kapitala koje čine kapital brokersko-dilerskog društva, zatim obeležja pojedinih stavki kategorija kapitala, uslove uključivanja finansijskih instrumenata u dopunski kapital I i dopunski kapital II, kao i odbitne stavke i stavke nelikvidnih sredstava.

Pravilnik o adekvatnosti kapitala brokersko-dilerskog društva

Ovaj Pravilnik propisivaće, između ostalog, sadržaj knjige trgovanja i knjige pozicija kojima se ne trguje, način izračunavanja kapitalnog zahteva kao i uslove i dokumentaciju za dobijanje odobrenja za korišćenje naprednog pristupa za izračunavanje kapitalnih zahteva.

Sva zainteresovana lica komentare, predloge i sugestije na tekst nacrta pravilnika mogu uputiti Komisiji do 21. oktobra 2016. godine, na sledeću elektronsku adresu: komentari@sec.gov.rs.

Izvor: Vebsajt Komisije za hartije od vrednosti, 01.09.2016.
Naslov: Redakcija