Zastava Bosne i Hercegovine

TERMINI U NOVOM SADU ZA PROVERU ZNANJA JEZIKA KANDIDATA ZA SUDSKE PREVODIOCE


Provera znanja jezika kandidata za sudske prevodioce održaće se u februaru 2015. godine u sledećim terminima:

09. februar: nemački. Italijanski i hrvatski jezik

10. februar: francuski, slovački, ruski i rumunski jezik

13. februar: mađarski, švedski i grčki jezik

20. februar: makedonski jezik

23. i 24. februar: engleski jezik

Provera znanja jezika odvija se u zgradi Vlade APV i sastoji se od pismenog i usmenog dela. Vreme trajanja pismenog dela provere trajaće tri sata a od literature pri pisanju pismenog rada kandidati mogu poneti i koristiti jezičke rečnike u drugom delu pismenog ispita. Posle izrade pismenog rada pristupa se usmenom delu, a tokom trajanja provere znanja kandidati ne mogu napuštati zgradu u kojoj se održava provera.

Provera znanja engleskog jezika podeljena je u dva dana: pismena provera za sve kandidate, i usmena za one koje nisu iz Novog Sada održaće se u ponedeljak 23. februara, dok će se usmena provera znanja kandidata koji su iz Novog Sada i bliže okoline održati u utorak, 24.02.2015.

 Provera znanja jezika odvija se u zgradi Pokrajinske vlade, bul. Mihajla Pupina 16, ulaz iz Banovinskog prolaza sa početkom u 13 sati.

Da bi kandidati pristupili proveri znanja, neophodno je da postupe u skladu sa obaveštenjem koje im je dostavljeno poštom i da prethodno poštom ili putem imejla dostave ili sa sobom ponesu dokaz o uplati naknade troškova provere znanja jezika u visini od neto 5.500,00 dinara.

Rezultate provere mogu se očekivati u roku od sedam dana od dana održavanja ispita. 

Izvor: Vebsajt Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, 04.02.2015.