Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA: Na teritoriji Grada Novog Sada popisano je oko 9.500 nelegalnih objekata, a procenjuje sе da je ostalo još oko 10.000 objekata za popis. Ministarstvo je odredilo kvotu za popis 30 objekata dnevno po komisiji


Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predvođeni pomoćnicom ministra Darinkom Đuran, razgovarali su 27. januara 2017. godine sa predstavnicima grada Novog Sada o poslovima koje bi taj grad trebalo da obavi kako bi svi nelegalno izgrađeni objekti bili popisani.

Do sada je na teritoriji Grada Novog Sada popisano oko 9.500 objekata, a procenjuje sе da je ostalo još oko 10.000 objekata za popis.

Iz tog razloga Ministarstvo je odredilo kvotu za popis, a to je 30 objekata po komisiji dnevno. U Novom Sadu nezakonito izgrađene objekte popisuje 12 komisija sa po četiri člana, što je ukupno 48 ljudi. U svakoj komisiji je po jedan građevinski inspektor.

Predstavnici komisija napominju da nemaju odgovarajuću saradnju sa nadležnim službama za katastar nepokretnosti u Novom Sadu, te ćе u tom smislu Ministarstvo održati sastanak sa Republičkim geodetskim zavodom u cilju prevazilaženja navеdеnе situacije.

Izvor: Vebsajt Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, 27.01.2017.
Naslov: Redakcija