Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

AKTUELNOSTI U POSLOVANJU USTANOVA OBRAZOVANJA I VASPITANJA: Paragraf organizuje savetovanja u Nišu - 13. novembra, Beogradu - 19. novembra, Novom Sadu - 20. novembra 2019. godine


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017, 27/2018 - dr. zakoni i 10/2019) uređuje specifičnosti radnih odnosa u školama i predškolskim ustanovama, kao i prava, obaveze i odgovornosti roditelja i učenika. Pored toga, u toku je usaglašavanje Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), koji počeo je da se primenjuje 21. avgusta 2019. godine i donosi niz obaveza za rukovaoce i obrađivače podataka uključujući i ustanove obrazovanje i vaspitanja, a od 1. septembra 2019. godine u primeni su novi podzakonski akti kojima se uređuje organizovanje nastave u prirodi i ekskurzije.

Navedeni propisi uređuju pitanja od značaja za svakodnevno poslovanje ustanova obrazovanja i vaspitanja i donose novine koje bitno utiču na poslovanje, pa je to osnovni razlog zašto kompanija Paragraf organizuje savetovanja o aktuelnostima u poslovanju ustanova obrazovanja i vaspitanja.

Savetovanje je namenjeno sekretarima ustanova obrazovanja i vaspitanja (osnovne i srednje škole, predškolske ustanove).

Savtovanja će biti održano u:

  • Nišu, 13. novembra 2019. godine, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, ul. Pariske komune bb.
  • Beogradu, 19. novembra 2019. godine, u Sava Centru, ul. Milentija Popovića br. 9.
  • Novom Sadu, 20. novembra 2019. godine, SPENS, ul. Sutjeska br. 2.

Biće razmatranje teme:

  • Radni odnosi
  • Organizovanje nastave u prirodi i ekskurzije
  • Odgovornost učenika i roditelja
  • Obaveze ustanove u pogledu zaštite podataka o ličnosti i pristupa informacijama od javnog značaja

Predavači:

  • Nataša Ćirić, diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustom na poslovima državne uprave i inspekcijskog nadzora u oblasti obrazovanja i vaspitanja
  • Ranko Jerković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru"
  • Aleksandra Jovanović, viši urednik u redakciji stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru"

Detaljne informacije o Savetovanju (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici Savetovanja "Aktuelnosti u poslovanju ustanova obrazovanja i vaspitanja".

Izvor: Redakcija, 30.10.2019.