Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI IZMENE I DOPUNE UREDBE O ADRESNOM REGISTRU I ZAKONA O TERITORIJALNOJ ORGANIZACIJI RS, TE IZRADA ZAKONA O REGISTRU PROSTORNIH JEDINICA I ADRESNOM REGISTRU


Veliki broj naseljenih objekata u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i najavila pokretanje projekta unapređenja adresnog registra.

Mihajlovićeva je o tome razgovarala sa članovima Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Na sastanku je dogovorena dinamika rada i predloženo da se u najskorijem roku izvrše izmene i dopune Uredbe o adresnom registru ("Sl. glasnik RS", br. 63/2017), nakon čega će uslediti i izrada Zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru, kao i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 129/2007 i 18/2016).

"Naš zadatak je da budemo efikasni i da bez odlaganja donesemo odluke i sprovedemo planirane aktivnosti koje su u interesu i za dobrobit građana Srbije. Cilj je da svi građani dobiju adresu - ulicu i broj", izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da postoji veliki broj naseljenih objekata koji u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i da veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, a da su prebivališta registrovana sa oznakom "nema ulice bb".

"Zbog toga pokrećemo projekat unapređenja adresnog registra i njegovog usaglašavanja sa registrom prostornih jedinica i stvarnim stanjem na terenu, u čemu će učešće uzeti Republički geodetski zavod, Pošte Srbije, Stalna konferencija gradova i opština i lokalne samouprave", zaključila je Mihajlovićeva, koja je i predsedavajuća Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Izvor: Vebsajt B92, 28.09.2017.
Naslov: Redakcija