Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

USTAVNI SUD RS: Nove sudije Ustavnog suda položile zakletvu u Narodnoj skupštini RS


Sudije Ustavnog suda Republike Srbije, koje je izabrala Narodna skupština na sednici 16. decembra, kao i oni koje je imenovao predsednik Republike, položile su 23. decembra 2016. godine zakletvu u Narodnoj skupštini, pred predsednicom Parlamenta.

Nove sudije Ustavnog suda koje su položile zakletvu su:

Vesna Ilić Prelić, Tatjana Babić, Tamaš Korhec, Dragana Kolarić, Tijana Šurlan, Snežana Marković, Milan Škulić, Miroslav Nikolić i Jovan Ćirić.

"Zaklinjem se da ću se u svom radu pridržavati Ustava i zakona i da ću svoju dužnost obavljati časno, savesno i nepristrasno", glasi zakletva koju su nove sudije Ustavnog suda položile.

Predsednica Parlamenta je čestitajući novim sudijama Ustavnog suda rekla da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina.

"Verujemo da ćete tokom svog mandata, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini."

Pred predsednicom Narodne skupštine pored sudija Ustavnog suda, zakletvu su položili i Nenad Đukić i Darko Rašković, koje je Narodna skupština po prvi put izabrala na sudijski funkciju, na sednici 16. decembra 2016. godine.

Polaganju zakletve prisustvovali su predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Petar Petrović, generalni sekretar Narodne skupštine Svetislava Bulajić, kao i predstavnici Ustavnog suda Srbije.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 23.12.2016.
Naslov: Redakcija