Zastava Bosne i Hercegovine

ČETVRTI DAN SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF NA PALIĆU, OD 22. DO 25. SEPTEMBRA 2019. GODINE: Razmatrane teme u oblastima javnih nabavki, deviznog i carinskog poslovanja


Četvrtog i završnog dana Savetovanja, 25. septembra 2019. godine, u organizaciji kompanije Paragraf pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru" organizovana su predavanja za učesnike iz javnog i privatnog sektora.

Za učesnike iz javnog sektora razmatrane su aktuelnosti u oblasti javnih nabavki.

Uvodno predavanje o Konkursnoj dokumentaciji prema Nacrtu zakona o javnim nabavkama (sadržina, objavljivanje, izmene i dopune) održala je Dragana Đinđić, odgovorni urednik izdanja "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru".

Aleksandra Litričin, advokat, nekadašnji sekretar Stručne službe Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki izlagala je na temu uslova za učešće u postupku - osnovi za isključenje i kriterijumi za izbor privrednog subjekta prema Nacrtu zakona (definisanje i dokazivanje ispunjenosti uslova).

Natalija Radošević, licencirani službenik za javne nabavke govorila je o aktuelnim stavovima nadležnih organa prema važećem Zakonu o javnim nabavkama (okončanje započetih postupaka i zaštita prava).

Za učesnike iz privatnog sektora razmatrane su aktuelnosti u oblastima deviznog i carinskog poslovanja.

Branka Đorđević, rukovodilac Grupe za platni sistem (Ministarstvo finansija - Sektor za finansijski sistem) izlagala je na temu praktičnih aspekata alternativnog izmirivanja obaveza i drugih poslova sa stanovišta primene deviznih propisa.

Završno predavanje za učesnike iz privatnog sektora na temuodobravanja posebnih postupaka u skladu sa novim carinskim propisima održao je Dragan Simić, odgovorni urednik izdanja "Specijalis za carine".

Izvor: Redakcija, 25.09.2019.