Zastava Bosne i Hercegovine

ČETVRTI DAN SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF, ZLATIBOR, 22-25. MAJ 2016. GODINE, "NOVINE I PRIMENA OPŠTIH I FINANSIJSKIH PROPISA U JAVNOM I U PRIVATNOM SEKTORU": Razmatrane teme vezano za javne nabavke, kao i aktuelnosti iz oblasti platnog prometa, deviznog poslovanja i carinskih postupaka


Poslednjeg - četvrtog dana Savetovanja pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru", 25. maja 2016. godine, u organizaciji kompanije Paragraf, organizovana su predavanja za učesnike iz javnog i privatnog sektora.

Za učesnike iz javnog sektora razmatrane su teme vezano za javne nabavke.

Svetlana Ražić, iz Uprave za javne nabavke, održala je predavanje o sprovođenju postupka javnih nabavki.

O zaštiti prava sa stanovišta prakse Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, govorila je Tamara Mikić iz Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Obe panelistiknje su odgovarale na mnogobrojna pitanja učesnika.

Veoma interesantna predavanja su obeležila i privatni sektor, gde je o odlaganju plaćanja poreskog duga govorio Aleksandar Milanović, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor".

O aktuelnostima u oblasti carinskih povlastica, predavanje je održao Dragan Simić, odgovorni urednik stručnog časopisa "Specijalis za carine".

Predstavnik nadležnog ministarstva govorio je o aktuelnostima iz oblasti deviznog poslovanja.

Izvor: Redakcija, 25.05.2016.