Zastava Bosne i Hercegovine

ČETVRTI DAN SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF, ZLATIBOR, 21-24. MAJ 2017. GODINE, "NOVINE I PRIMENA OPŠTIH I FINANSIJSKIH PROPISA U JAVNOM I U PRIVATNOM SEKTORU": Razmatrane teme vezano za javne nabavke, kao i aktuelnosti iz oblasti platnog prometa, deviznog poslovanja i carinskih postupaka


Poslednjeg - četvrtog dana Savetovanja pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru", 24. maja 2017. godine, u organizaciji kompanije Paragraf, organizovana su predavanja za učesnike iz javnog i privatnog sektora.

Za učesnike iz javnog sektora razmatrane su teme vezano za javne nabavke.

Predstavnici Republičke Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki održali su predavanja na temu specifičnosti primene okvirnih sporazuma i zaključivanja pojedinačnih ugovora, te o stručnoj oceni ponude - tehničke specifikacije, uslovi za učešće i ograničavajući faktori za učešće ponuđača.

Dragana Đinđić, viši urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor", "Pravnik u javnom sektoru", izlagala je na temu određivanja kriterijuma za dodelu ugovora i odabir najpovoljnije ponude.

Veoma interesantna predavanja su obeležila i privatni sektor, gde je o privremenom uvozu uz potpuno oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina govorio Dragan Simić, odgovorni urednik stručnog časopisa "Specijalis za carine".

Predstavnik Ministarstva finansija održao je predavanje o platnom prometu sa inostranstvom po pojedinim oblicima spoljnotrgovinskog prometa, konverziji dugovanja po tekućim ili kapitalnim poslovima u osnovni kapital društva, ugovorima u obavljanju deviznih poslova, obavezi izveštavanja u poslovanju sa inostranstvom.

Završno predavanje za učesnike iz privatnog sektora održala je Snežana Zvonarić, pomoćnik supervizora svih redakcija i glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Pravnik u pravosuđu", koja je izlagala ne temu postupka inspekcijskog nadzora.

Izvor: Redakcija, 24.05.2017.