Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O RADNOJ PRAKSI: Savez samostalnih sindikata nije učestvovao u izradi Nacrta zakona


Savez samostalnih sindikata Srbije, obavešten je mailom 17.08.2023. godine da tog dana počinje javna rasprava o Nacrtu zakona o radnoj praksi, koja će trajati do 18.09.2023. godine.

Predstavnici SSSS, od marta 2023. godine do sada, nisu pozvani da učestvuju na sastancima Radne grupe za radne prakse, tako da nemaju informaciju koliko je ukupno održano sastanaka i šta se na njima razgovaralo.

S obzirom na to da se radi o zakonu koji se odnosi na rad i da je SSSS kao reprezentativni sindikat izuzet iz tih ključnih rasprava, Savez je uputio dopis Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja i Socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije, napominjući da takva greška nije smela da se dozvoli i da se reprezentativni socijalni partneri moraju uvažavati, kako po domaćem zakonodavstvu, tako i prema osnovnim konvencijama MOR-a, na koje se Republika Srbija obavezala.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Savez samostalnih sindikata Srbije, 18.08.2023.
Naslov: Redakcija