Zastava Bosne i Hercegovine

RADIONICA "NOVINE U SPROVOĐENJU CARINSKIH POSTUPAKA U SKLADU SA NOVIM CARINSKIM ZAKONOM I PODZAKONSKIM PROPISIMA", 10. JUNA 2019. GODINE U BEOGRADU


Kompanija Paragraf organizuje jednodnevnu radionicu "Novine u sprovođenju carinskih postupaka u skladu sa novim Carinskim zakonom i podzakonskim propisima", 10. juna (ponedeljak) 2019. godine, u Beogradu, Hotel Prag, Kraljice Natalije 27.

Imajući u vidu značajne novine koje donosi novi Carinski zakon ("Sl. glasnik RS", br. 95/2018) i podzakonski propisi, polaznici će imati mogućnost da pre početka njihove primene saznaju šta je novo u sprovođenju carinskih radnji i postupaka u obavljanju spoljnotrgovinskog prometa i prilagode svoje poslovanje.

Predavači će ukazati na praktičnu primenu novih propisa i koristi za privredne subjekte koje donosi primena pojednostavljenih carinskih procedura, a polaznici imaju mogućnost aktivnog učešća i postavljanja pitanja.

Radionica je namenjena privrednim subjektima koji se bave spoljnotrgovinskim poslovanjem kao i privrednim društvima koja pružaju usluge špedicije i transporta.

Od tema izdvajamo:

  • Prelazak na bespapirno poslovanje i kompletan elektronski sistem komunikacije
  • Drugačija podela carinskih postupaka
  • Odluke koje se donose na osnovu zahteva
  • Uvođenje novih oblika pojednostavljenja carinskih postupaka u cilju efikasnijeg carinskog poslovanja, modernizacije i pojednostavljenja carinskih procedura
  • Značajne pogodnosti koje obezbeđuje status Ovlašćenog privrednog subjekta

Predavači:

  • Dragan Simić, odgovorni urednik stručnog časopisa "Specijalis za carine"
  • Stručnjak iz Ministarstva finansija - Sektor za carinski sistem i politiku

Detaljne informacije o radionici (teme, prijavu i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici radionice "Novine u sprovođenju carinskih postupaka u skladu sa novim Carinskim zakonom i podzakonskim propisima"

Pogledajte sve aktuelne radionice - aktuelni seminari

Izvor: Redakcija, 22.04.2019.