Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU NAJNOVIJIH IZMENA I DOPUNA ZAKONA O IZVRŠENJU I OBEZBEĐENJU: Beograd, 21. oktobar 2019. godine


Kompanija Paragraf organizovala je u ponedeljak 21. oktobra 2019. godine u Sava Centru, jednodnevno savetovanje na temu najnovijih izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa brojnim novinama koje su u postupak izvršenja i obezbeđenja donele najnovije izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Na samom savetovanju posebno su objašnjene bitne i sistemske novine u izvršnom i postupku obezbeđenja.

Predavači su bili eminentni stručnjaci - članovi radne grupe za izradu Zakona o izvršenju i obezbeđenju:

- Jelena Deretić, pomoćnik ministra pravde

- Nikola Stošić, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu

- Mladen Pecelj, javni izvršitelj

- Nikola Bodiroga, Pravni fakultet u Beogradu

Učesnici savetovanja, kao deo seminarskog materijala, su dobili najnovije izdanje Priručnika za primenu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju ("Sl. glasnik RS", br. 54/2019).

Priručnik za primenu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju - Sl. glasnik RS, 54/2019 sastoji se iz 3 dela - dve knjige + elektronsko izdanje:

- Komentar Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju - po članovima Zakona

- Prečišćen tekst Zakona sa prikazom izmena i dopuna

- Elektronsko izdanje - preko 60 modela usklađenih sa najnovijim izmenama i dopunama Zakona, sa mogućnošću popunjavanja, u word-u, na ćirilici i latinici

Komplet od 2 knjige i elektronsko izdanje sa preko 60 modela za primenu Zakona o izmenama I dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju priređen je sa namerom da predstavi nova zakonska rešenja u vođenju izvršnog postupka kao i postupka obezbeđenja. Članovi radne grupe, sa dugogodišnjim stažom u oblasti izvršnog prava, kroz stručne tekstove prenose svoja iskustva iz svakodnevne primene zakona sa ciljem da daju odgovor na pitanje na koji način će nove izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju odgovoriti na postojeće probleme i ujednačiti sudsku praksu izvršnih sudova.

Za sve dodatne informacije možete pozvati brojeve telefona:

- Za informacije o plaćanju, pozovite na 011/2750-035

- Za informacije o izdanjima, pozovite na 011/2750-296

Izvor: Redakcija, 22.10.2019. godine