Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O DODELI SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PO OSNOVU ODLAGANJA KRIVIČNOG GONJENJA: Raspisan konkurs za dodelu sredstava prikupljenih oportunitetom. Ukupan iznos sredstava koji je predviđen za dodelu iznosi 351.509.000 dinara


Ministarstvo pravde raspisalo je 20. marta 2017. godine novi Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), a ukupan iznos sredstava koji je predviđen za dodelu iznosi 351.509.000 dinara.

Konkurs će sprovesti Komisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija – tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete, kulture, rada i pravde, a sa ciljem izbora projekata od najvećeg javnog interesa u oblasti socijalne politike, zdravstva, prosvete, kulture, humanitarnog rada i drugih.

Ministarstvo pravde je prvi Konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja raspisalo 18. marta 2016. godine, a sredstva za koja su zainteresovani konkurisali iznosila su 351.509.000 dinara.

Na prvom Konkursu, na predlog Komisije Ministarstva pravde, Vlada Republike Srbije je donela rešenje o raspodeli sredstava na 67 korisnika (projekata), među kojima su mahom bile škole, centri za socijalni rad, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stara lica i gerontološki centri...

Ovakav način raspodele sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, definisan je Zakonom o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 55/2014), koje je na predlog Ministarstva pravde Narodna skupština Republike Srbije usvojila 23. maja 2014. godine.

Ministarstvo pravde poziva sve zainteresovane da se prijave na Konkurs, a rok u kome mogu da prijave svoje projekte je 20 dana od objavljivanja poziva.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 20.03.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija