Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SISTEMU PLATA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Sindikati zaposlenih u javnim delatnostima protestovaće ispred Vlade RS, 28. septembra 2017. godine, zbog očekivanog usvajanja Nacrta zakona


Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra 2017. godine protestovati ispred Vlade Republike Srbije zbog očekivanog usvajanja Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, saopšteno je nakon koordinacionog sastanka sindikata javnih službi.

Protest ispred Vlade zakazan je u podne, a predviđen je i štrajk o kojem će svaka sindikalna jedinica pojedinačno odlučivati.

Kako je navedeno, sastanku su prisustvovali Sindikat radnika u prosveti Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat visokog obrаzovаnjа Srbije, Konferencija slobodnih sindikata Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost.

Najavljeno je i da će se Sindikat medicinskih sestаrа "i svi oni koji budu hteli" - naknadno pridružiti.

Nа sastanku je usaglašen proglas koji će zajedno sa "akcionim planom" učesnici potpisati u četvrtak, 21. septembra, kао i akcioni plan u vezi organizacije.

Izvor: Vebsajt N1, 18.09.2017.
Naslov: Redakcija