Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O OBNOVI KULTURNO-ISTORIJSKOG NASLEĐA I PODSTICANJU RAZVOJA SREMSKIH KARLOVACA: Zakonom bi trebalo da se obezbedi kvalitetniji okvir za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca


Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo prihvatio je Predlog zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca i ocenio je i da je on u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Srbije.

Taj Predlog zakona utvrdila je Skupština AP Vojvodine na sednici 22. aprila i uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje i donošenje.

U saopštenju Skupština Vojvodine navodi da je njen predsednik Ištvan Pastor koji je prisustvovao radu Odbora, izrazio zadovoljstvo što pokrajinski parlament posle dugo vremena koristi mogućnost da predlaže zakon.

Pastor je pozvao poslanike Narodne skupštine Republike Srbije da podrže taj propis.

Predlog zakona je utvrđen pre 30 godina, a predlagači su smatrali da je neophodno doneti novi, kako bi se omogućilo investiranje sa više nivoa vlasti i korišćenje evropskih investicionih fondova. Tim zakonom bi trebalo da se obezbedi kvalitetniji okvir za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca.

Izvor: Vebsajt N1, 17.05.2021.
Naslov: Redakcija