Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Starim studentima još dve godine za završetak studija po starom programu


Predlog zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju omogući će studentima koji studiraju po starom programu da svoje studije završe u roku od dve godine, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević dodajući da će i "starim bolonjcima" biti produženi neki rokovi.

Šarčević je na sednici Narodne skupštine na kojoj je počela načelna rasprava Predlogu zakona, ukazao da na osnovu predloga Vlade i odluke skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj izmena člana 1 podrazumeva da se još dve godine produži pravo na završavanje fakulteta starim studentima.

"Još dve godine studentima koji se školuju po starom nastavnom programu da do 2020/2021. godine završe svoje studije, a za polje integrisanih medicinskih nauka do kraja školske 2021/2022. godine, takođe i doktorske i master studije po istom principu", ukazao je Šarčević.

Dodao je da će samostalne visokoškolske ustanove usaglasiti svoje akte u skladu sa tim zakonom u roku od tri meseca od dana stupanja zakona na snagu.

"Oni koji su po bolonji počeli, koji se u žargonu zovu "stari bolonjci", preporukom Ministarstva prosvete takođe dobijaju pravo da produže neke rokove koje su promašili", ukazao je Šarčević.

Izvor: Vebsajt RTV, 17.09.2019.
Naslov: Redakcija