Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O MEĐUBANKARSKIM NAKNADAMA I POSEBNIM PRAVILIMA POSLOVANJA KOD PLATNIH TRANSAKCIJA NA OSNOVU PLATNIH KARTICA: Predstavljanje Nacrta zakona 19. septembra 2017. godine


Narodna banka Srbije (NBS) je pripremila Nacrt zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, kojim se ograničava visina međubankarskih naknada po osnovu platnih kartica i uvode određena pravila u poslovanju sa platnim karticama koja se odnose ne samo na banke izdavaoce i prihvatioce, već i na trgovce, procesore i ostala lica koja pružaju tehničku podršku u transakcijama sa platnim karticama.

Primena Zakona odraziće se na visinu provizije koju plaćaju trgovci (svi primaoci plaćanja).

Kako će ovaj Zakon urediti materiju koja je relevantna za veliki broj pravnih lica, prezentacija Nacrta zakona u Privrednoj komori Srbije je prilika da se predstavnici banaka, trgovačke mreže i drugih relevantnih učesnika u poslovanju sa platnim karticama, bliže upoznaju sa odredbama Nacrta zakona i dobiju odgovore na otvorena pitanja i nedoumice.

Prezentacija Nacrta zakona će biti održana 19. septembra 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u PKS-u, Resavska 15, sala 1.

Kontakt osoba: Branislava Žunjić, T: 011 33 04 589, E: branislava.zunjic@pks.rs.

 Rok za dostavljanje primedbi NBS-u na Nacrt zakona je 20. septembar 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Srbije, 17.09.2017.
Naslov: Redakcija