Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI IZMEĐU VELIKE BRITANIJE I REPUBLIKE SRBIJE: Paragraf organizuje vebinar 18. maja 2021. godine


Kompanija Paragraf organizovaće vebinar na temu "Novi sporazum o slobodnoj trgovini između Velike Britanije i Republike Srbije", 18. maja 2021. godine.

Tema vebinara je početak primene novog bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije, sa osvrtom na ostale Sporazume o slobodnoj trgovini.

Vebinar se sastoji iz dva dela:

Prvi deo predavanja se odnosi na novine koje donosi novi Sporazum o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na kumulaciju porekla.

U drugom delu predavanja će biti reči o ostalim novinama koje se očekuju u 2021. godini, koje se odnose na sporazume o slobodnoj trgovini u skladu sa pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu, kao i sa očekivanim početkom primene Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

Učesnici vebinara će moći da postavljaju pitanja u vezi primene novog sporazuma kao i na druga aktuelna pitanja u vezi sprovođenja carinskih postupaka.

Učesnici vebinara će imati mogućnost da, pre početka primene novog Sporazuma, budu upoznati sa uslovima za primenu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije.

Učesnici će biti upoznati i sa ostalim novinama koje se očekuju u 2021. godini, koje se odnose na sporazume o slobodnoj trgovini u skladu sa pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu, kao i sa očekivanim početkom primene Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

Predavači će ukazati na praktičnu primenu novih propisa, a učesnici će biti u prilici da dobiju odgovore na sva sporna pitanja.

Vebinar je namenjen privrednim subjektima koji se bave spoljnotrgovinskim poslovanjem kao i privrednim društvima koja pružaju usluge špedicije i transporta.

Teme vebinara:

  • Primene novog bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije
    • Uvodne napomene
    • Pravila o poreklu
  • Očekivana primena Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom, kao i primena tranzicionih pravila o poreklu robe koja se odnose na sporazume o slobodnoj trgovini u skladu sa pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu
  • Aktuelnosti u sprovođenju carinskih postupaka

Predavači:

  • Tatjana Stanić - viši savetnik u Odeljenju za carinsku politiku (Ministarstvo finansija - Sektor za carinski sistem i politiku)
  • Dragan Simić - specijalni savetnik za carinska pitanja.

Detaljne informacije o vebinaru (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici "Novi sporazum o slobodnoj trgovini između Velike Britanije i Republike Srbije".

Izvor: Redakcija, 18.04.2021.