Zastava Bosne i Hercegovine
Vebinar

NOVI SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI IZMEĐU VELIKE BRITANIJE I REPUBLIKE SRBIJE

• Početak primene novog bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije, sa osvrtom na ostale Sporazume o slobodnoj trgovini •

16. aprila 2021. godine je potpisan Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije, čija primena se očekuje u drugoj polovini maja meseca 2021. godine.


Datum i vreme održavanja vebinara:

18.05.2021. u 9:50hPrijavite se

Opis vebinara:

Vebinar se sastoji iz dva dela:

Prvi deo predavanja se odnosi na novine koje donosi novi Sporazum o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na kumulaciju porekla.

U drugom delu predavanja će biti reči o ostalim novinama koje se očekuju u 2021. godini, koje se odnose na sporazume o slobodnoj trgovini u skladu sa pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu, kao i sa očekivanim početkom primene Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

Učesnici vebinara će moći da postavljaju pitanja u vezi primene novog sporazuma kao i na druga aktuelna pitanja u vezi sprovođenja carinskih postupaka.


Teme vebinara:

 • Primene novog bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije
  • Uvodne napomene
  • Pravila o poreklu
 • Očekivana primena Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom, kao i primena tranzicionih pravila o poreklu robe koja se odnose na sporazume o slobodnoj trgovini u skladu sa pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu
 • Aktuelnosti u sprovođenju carinskih postupaka

Predavači:

Tatjana Stanić
viši savetnik u Odeljenju za carinsku politiku
(Ministarstvo finansija - Sektor za carinski sistem i politiku)

Dragan Simić
specijalni savetnik za carinska pitanja


Zašto da pratite Paragrafov vebinar?

Učesnici vebinara će imati mogućnost da, pre početka primene novog Sporazuma, budu upoznati sa uslovima za primenu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije.

Učesnici će biti upoznati i sa ostalim novinama koje se očekuju u 2021. godini, koje se odnose na sporazume o slobodnoj trgovini u skladu sa pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu, kao i sa očekivanim početkom primene Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

Predavači će ukazati na praktičnu primenu novih propisa, a učesnici će biti u prilici da dobiju odgovore na sva sporna pitanja.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen privrednim subjektima koji se bave spoljnotrgovinskim poslovanjem kao i privrednim društvima koja pružaju usluge špedicije i transporta.


Kotizacija obuhvata:

 • Praćenje predavanja vebinara
 • Power point prezentacije predavača

Pogodnost za nove pretplatnike:

 • Ukoliko se pretplatite na jedno ili više izdanja kompanije Paragraf Lex stičete pravo na nižu, povlašćenu cenu za pretplatnike
 • Za više informacija o pretplati, pozovite na brojeve telefona:
 • Beograd
  063/379-761
  Novi Sad
  063/379-961
PRETPLATNIK


3.900 RSD


NEPRETPLATNIK


6.900 RSD


Na cene kotizacija se zaračunava PDV po stopi od 20%


Zainteresovani ste?

Prijava za VEBINAR

NAPOMENA: Prijavom i uplatom jedne kotizacije dobijate pristup vebinaru na jednom uređaju

Podaci o učesniku

Pošaljite nam Vaše sugestije
Pogledajte ostala aktuelna Paragraf SAVETOVANJA i SEMINARE