Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Zbog stalnih pokušaja pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata da izigraju propise razmišlja se o zabrani obavljanja ugostiteljske delatnosti u čitavom kompleksu Stare pivare u Cetinjskoj ulici. Vlasniku celog kompleksa poslato je pismo sa upozorenjem da Grad više neće tolerisati takvo ponašanje njihovih zakupaca


Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda u saradnji sa komunalnom policijom sproveo je 14. aprila 2017. godine vanrednu kontrolu ugostiteljskih objekata u Zetskoj, Skadarskoj i Cetinjskoj ulici i kontrolisano je da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju radno vreme, a ekološka inspekcije je kontrolisala nivo buke.

Svi ugostiteljski objekti su poštovali odluku o ograničenju radnog vremena i nivou buke izuzev dva ugostiteljska objekta, a utvrđeno je takođe da jedan od njih javno na svojoj web prezentaciji reklamira duže radno vreme od propisanog i time otvoreno krši Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 86/2014 - prečišćen tekst i 86/2016 - dalje: Odluka).

Protiv vlasnika ta dva objekta pokrenuti su prekršajni i krivični postupci koji mogu da dovedu do zatvaranja ovih ugostiteljskih objekata.

Navodi se i da je ustanovljeno da su vlasnici oba privredna subjekta registrovali sedište svojih klubova u APR-u na adrese Skadarska 40c i Skadarska 40g čime su pokušali da izigraju gradsku Odluku.

- U tome nisu uspeli jer je za gradsku inspekciju jedino važno gde se nalazi bašta i objekat, a ne gde je registrovan - rečeno je u Gradskoj upravi.

U gradskoj upravi navode i da se zbog stalnih pokušaja pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata da izigraju propise razmišlja o zabrani obavljanja ugostiteljske delatnosti u čitavom kompleksu Stare pivare u Cetinjskoj kao i da je poslato pismo vlasniku celog kompleksa sa upozorenjem da Grad više neće tolerisati takvo ponašanje njihovih zakupaca.

Izvor: Vebsajt Srbija Danas, 15.04.2017.
Naslov: Redakcija