Zastava Bosne i Hercegovine

SKGO ORGANIZUJE VEBINAR – OBUKU NA TEMU „PRIMENA ZAKONA O TURIZMU I ZAKONA O UGOSTITELJSTVU“: Namenjena je službenicima koji se bave poslovima razvoja turizma, ugostiteljstva i inspekcijskim nadzorom na lokalnom nivou


SKGO organizuje obuku „Primena Zakona o turizmu i Zakona o ugostiteljstvu“, koja će se održati u formi vebinara (putem aplikacije ZOOM). Obuka je, prevashodno, namenjena službenicima koji se bave poslovima razvoja turizma, ugostiteljstva i inspekcijskim nadzorom na lokalnom nivou.

U pitanju je dvodnevni vebinar, a biće organizovan u dva termina: 23. i 24. marta, kao i 1. i 2. aprila 2021. godine.

Normativni okvir za razvoj turizma je poslednjih godina pretrpeo niz izmena koje su bitne za jedinice lokalne samouprave. Usvajanjem Zakona o turizmu ("Sl. glasnik RS", br. 17/2019) i Zakona o ugostiteljstvu ("Sl. glasnik RS", br. 17/2019) po prvi put su oblasti turizma i ugostiteljstva razdvojene, a ugostiteljstvo regulisano posebnim zakonom. Imajući u vidu novine u ovim oblastima propisane navedenim zakonima, utvrđena je potreba lokalne samouprave za podrškom u adekvatnom tumačenju, ali i sprovođenju obaveza i poslova koje uvode ovi zakoni.

Cilj vebinara je unapređenje postojećih znanja i upoznavanje polaznika sa zakonskim rešenjima koja se tiču oblasti turizma i ugostiteljstva, razrešavanje najčešćih dilema kod jedinica lokalne samouprave u primeni propisa iz ovih oblasti, osposobljavanje zaposlenih u lokalnoj administraciji da pravilno primenjuju propise i obavljaju poslove jedinica lokalne samouprave, posebno poslove nadzora u oblasti ugostiteljstva, a za koje je ona nadležna, kao i poslove u vezi sa razvojem turizma.

Ovu aktivnost SKGO organizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Informacije o načinu prijave mogu se naći na ovom linku:

Izvor: Vebsajt SKGO, 11.03.2021.
Naslov: Redakcija