Zastava Bosne i Hercegovine

NORMALIZACIJA RADA SUDOVA: Obavezno nošenje rukavica i maski i poštovanje svih mera


Sudovi u Srbiji počeli su sa normalizacijom rada uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka koje su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova.

Propisano je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom ulaska u sud, kao pravila minimuma razdaljine između dve osobe, kako u sudnicama tako i u hodnicima, šalter salama banaka i pošti koje imaju pojedini sudovi.

Predviđene su i druge mere za očuvanje zdravlja, koje se tiču lične higijene, luftiranja prostorija i dezinfekcije, a koje su predsednici sudova detaljno propisali, prema specifičnostima svakog suda i pravila ponašanja istakli na svojim sajtovima i ulazu u sud.

Shodno zaključku Visokog saveta sudstva od 7. maja, propisane obaveze zaposlenih, zatim svih službi u sudu, kao i stranaka koje ulaze u sud, važiće od 11. maja do proglašenja prestanka epidemije Covida 19, radi zaštite zdravlja.

Javna tužilaštva takođe kreću sa normalizacijom rada, s tim što će se na posao postepeno vraćati pojedine grupe zaposlenih kojima je bio omogućen rad od kuće tokom vanrednog stanja usled epidemije korona virusa.

Izvor: Vebsajt Kurir, 10.05.2020.
Naslov: Redakcija