Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Više neće biti besplatnih tehničkih pregleda. Još se ne zna tačan iznos usluge, ali će biti propisana minimalna i maksimalna vrednost


Kada bude usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, nastaće mnoge promene, između ostalog više neće biti besplatnih tehničkih pregleda. Još se ne zna tačan iznos usluge, ali će država propisati minimalnu i maksimalnu vrednost.

- Prema Predlogu zakona koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće propisana minimalna i maksimalna cena. O visini cena odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pozitivno je što će se stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koji obavljaju tehnički pregled kroz papire i koji vozače mame besplatnim tehničkim pregledom, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva - rekao je Vladimir Marinković, predsednik nacionalne asocijacije tehničkih pregleda.

Marinković je dodao da je bilo slučajeva da se porukom na Vajberu pošalju podaci o vozilu, a registraciona nalepnica vlasniku stigne na kućnu adresu.

Sada uz obavezu fotografisanja i snimanja vozila na liniji, uz minimalnu cenu neće biti moguće da se registruje vozilo a da se ne dovede na tehnički pregled.

- Sada je za pregled jednog vozila potrebno najmanje 35 minuta. Da bi se izbegle gužve biće potrebno da se radi i u drugoj smeni, samim tim biće potrebno i više radnika što povećava troškove, nadamo se da ćemo biti konsultovani prilikom određivanja cene da bismo izbegli nesporazume - rekao je Marinković.

Sadašnja cena tehničkih pregleda za vozila B kategorije kreću se od 400 do 1200 dinara, naravno osim onih besplatnih.

Izvor: Vebsajt Telegraf, 13.03.2018.
Naslov: Redakcija