Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU: Zbog nedostatka koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" u poštama, na ulicama počela nelegalna prodaja koverata po ceni od 50 do 100 dinara. Tržišna inspekcija pojačava terenske kontrole, a kazne za lica koja neovlašćeno prodaju robu i usluge je od 50.000 do 500.000 dinara


Zbog informacija o uličnoj prodaji koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" biće pooštrene terenske kontrole Tržišne inspekcije.

"Dobili smo informaciju o prodaji koverata i kontaktirali smo tržišnu i komunalnu inspekciju, koja je izašla na teren", rekao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović.

On je istakao i da su skrenuli pažnju inspekcijama u svim gradovima da u okolini pošta pojačaju kontrole, kako se takve situacije ne bi dešavale.

"Ovaj primer pokazuje zašto je toliko važna borba protiv sive ekonomije", rekao je Ožegović i pozvao građane da prijave slučajeve nelegalne prodaje koverata.

Naglasio je i da su po Zakonu o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015) kazne za neregistrovana lica koja neovlašćeno prodaju robu i usluge od 50.000 do 500.000 dinara.

Mediji pišu da je zbog nedostatka koverata za nagradnu igru u poštama, na ulicama počela nelegalna prodaja po ceni od 50 do 100 dinara. Broj besplatnih koverata koje građani mogu preuzeti u poštama sada je ograničen na tri dnevno.

Slanje koverata sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" počelo je 1. februara i trajaće do kraja marta 2017. godine.

Izvor: Vebsajt B92, 10.02.2017.
Naslov: Redakcija