Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POČELA GODINA BORBE PROTIV SIVE EKONOMIJE I NAGRADNA IGRA "UZMI RAČUN I POBEDI": Za učešće u nagradnoj igri je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (tzv. slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017. godine, minimalne vrednosti 100 dinara po računu ili slipu. Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove. Sakupljene račune građani će moći od 1. februara da dostave u kovertama koje će biti besplatne i dostupne u svim filijalama Pošte Srbije. Nagrade su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u Beogradu, a najaktivnijim zajednicama zonu besplatnog interneta u centru grada


Građani Srbije koji žele da daju doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva, i učine nešto za sebe i svoj grad, treba da počnu da skupljaju fiskalne račune i slipove i učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" koja će srećnim dobitnicima doneti vredne nagrade kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u Beogradu, a najaktivnijim zajednicama zonu besplatnog interneta u centru grada.

Prvog dana 2017. godine zvanično je počela "Godina borbe protiv sive ekonomije" u okviru koje će Vlada Republike Srbije sprovesti edukativnu kampanju i čitav niz mera za suzbijanje nelegalne trgovine i neprijavljenog rada. Jedna od aktivnosti je i nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima u kojoj mogu da učestvuju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije.

Za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (tzv. slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017. godine, minimalne vrednosti 100 dinara po računu ili slipu. Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove.

Sakupljene račune građani će moći od 1. februara da dostave u kovertama koje će biti besplatne i dostupne u svim filijalama Pošte Srbije. Predviđena su četiri nedeljna izvlačenja nagrada tokom marta i početkom aprila 2017. godine.

Paralelno sa nagradnom igrom, biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju računa, a nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biće wi-fi zona besplatnog interneta.

Vlada Republike Srbije, u saradnji s NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju, pokrenula je edukativnu kampanju i nagradnu igru sa ciljem jačanja poreske kulture i motivacije građana i privrede da se aktivno uključe u suzbijanje sive ekonomije. Priređivač nagradne igre ispred Vlade je Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, 03.01.2017.
Naslov: Redakcija