Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 12. juna 2018. godine Sedmo vanredno zasedanje - Razmatranje predloga zakona


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Sedmo vanredno zasedanje za utorak, 12. juna 2018. godine, na zahtev 158 poslanika Narodne skupštine.

Na dnevnom redu biće:

Narodna skupština razmatraće:

Narodni poslanici razmatraće:

  • Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i
  • Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada.

Na dnevnom redu biće i predlog za izbor guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo predsednik Republike Srbije, predlog za izbor viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner Narodne banke Srbije, izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i na predlog Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, kao i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Zasedanje će se održati u Domu Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 11.06.2018.
Naslov: Redakcija