Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT STRATEŠKIH SMERNICA ZA UNAPREĐENJE PRIMENE MEDIJACIJE U REPUBLICI SRBIJI: Cilj je uspostavljanje efikasnog i održivog sistema rešavanja sporova putem medijacije, što će rasteretiti rad pravosuđa i povećati pravnu sigurnost građana


Ministarstvo pravde formiralo je decembra 2018. godine Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o posredovanju u rešavanju sporova ("Sl. glasnik RS", br. 55/2014). Prvi nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23, objavljen februara 2019. godine, predviđa izradu strateškog okvira za unapređenje primene medijacije, i to kao aktivnost čija realizacija je planirana u drugom kvartalu 2019. godine (aktivnost 1.3.6.13).

Nacrt Strateških smernica za unapređenje primene medijacije u Republici Srbiji ima za cilj uspostavljanje efikasnog i održivog sistema rešavanja sporova putem medijacije, što će uz približavanje evropskim i međunarodnim standardima, rasteretiti rad pravosuđa, ali i povećati pravnu sigurnost građana.

Strateški dokument ima za cilj da pruži smernice za efikasniju primenu medijacije u Srbiji, te da utvrdi zadatke i odgovornost svih relevantnih aktera u sprovođenju aktivnosti.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Vojvodine, 10.04.2019.
Naslov: Redakcija