Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU: Predviđeno da radnici u agenciji moraju da budu zaposleni na neodređeno


Nacrtom zakona o agencijskom zapošljavanju predviđeno je da radnici moraju u toj agenciji da budu zaposleni na neodređeno, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

"Trudimo se da svako ko radi preko agencije bude siguran i ima siguran posao i ako ga sutra nema, vraća se u agenciju gde mu je garantovano i socijalno i zdravstveno i penziono i plata. Sva prava imaju kod svog poslodavca, imaju pravo da se udruže i pravo na štrajk", naveo je ministar.

On je najavio i da se ove godine nastavlja projekat "Reci ne radu na crno", te da ohrabruje sve kojima su uskraćena prava iz oblasti rada da to i prijave.

"Nulta tolerancija prema onima koji krše zakon", rekao je Đorđević nakon sastanka sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada i poručio da niko neće biti aboliran ako krši zakon.

Naveo je da je predstavnicima MOR-a preneo da u Srbiji postoji vrlo konstruktivan dijalog sa predstavnicima poslodavaca i sindikata, da nekada imaju različita mišljenja, ali da se donose kvalitetne odluke i prava rešenja.

Đorđević kaže da će zajednički rad biti nastavljen i u budućnosti i da iz dijaloga niko neće biti isključen. Naglasio je da je važna saglasnost i poslodavaca i sindikata sa kvalitetnim zakonskim rešenjima jer je to, dodaje, garant da će zakoni biti sprovedeni kako treba i građani zadovoljni bez obzira da li pripadaju radnicima ili poslodavcima.

Izvor: Vebsajt Novosti, 07.03.2019.
Naslov: Redakcija