Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PRIVREDNIM KOMORAMA: Institut Kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu ustanovljen je Zakonom kao novi mehanizam komunikacije Privredne komore i Vlade RS. Do sada je izmenjeno 25 podzakonskih i drugih akata, kako bi se privrednicima olakšalo poslovanje


Vlada Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) promenila je više od 25 podzakonskih i drugih akata, kako bi se privrednicima olakšalo poslovanje, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Brnabić je, na prezentaciji Šeste kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu, istakla da je upravo bolje poslovanje i veće zapošljavanje cilj Vlade Republike Srbije i svakako jedan od najvažnijih prioriteta.

Ona je ocenila da je dobro to što postoji stalni dijalog, koji je u proteklom periodu rezultirao promenom više od 25 podzakonskih akata i uredbi i slično, kako bi se olakšalo poslovanje privrede.

I na tom poslu nastavljamo da radimo zajedno i hoću da čujem predloge, rekla je predsednica Vlade, dodavši da sva ministarstva u Vladi dobijaju analizu primene propisa i da zajedno rade na implementaciji.

Prema njenim rečima, svrha te publikacije je bolja komunikacija između donosioca propisa i privrede, koja ih primenjuje.

Prezentaciji su prisustvovali i istaknuti privrednici koji vode najznačajnije srpske kompanije.

Institut Kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu ustanovljen je Zakonom o privrednim komorama ("Sl. glasnik RS", br. 112/2015) kao novi mehanizam komunikacije PKS i Vlade Republike Srbije.

Uključivanje Privredne komore Srbije u konsultativni proces i spremnost državnih institucija da čuju mišljenja i stavove privrede, doprinosi boljoj komunikaciji donosioca propisa i privrede koja te propise primenjuje.

Izvor: Vebsajt Vlade, 07.09.2017.
Naslov: Redakcija