Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DUALNOM OBRAZOVANJU: Učenici će imati više radnih sati, a poslodavcima je olakšana procedura za ulazak u ovaj sistem


Povećanje broja sati koje će mladi provoditi u kompaniji jedna je od značajnijih izmena u Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju, kojim su predviđene njegove promene, rečeno je na javnog raspravi u Beogradu.

Osiguraće se bolji kvalitet obrazovnog procesa kroz povezivanje teorije i prakse zahvaljujući povećanju broja sati koje mladi provode u savremenom realnom radnom okruženju kompanije.

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Gabrijela Grujić, naglasila je da se time povećavaju izgledi da će mladima po završetku školovanja kompanija ponuditi zaposlenje.

Takođe je navedeno da će poslodavci moći da računaju na jednostavniju proceduru da bi ušli u sistem dualnog obrazovanja.

Javna rasprava sprovedena je od 17. marta do 6. aprila 2023. godine.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Biznis, 05.04.2023.
Naslov: Redakcija